hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

BA’ART – Pozsonyi út

Barabás Lakásgaléria

A Barabás Lakásgalériát – bármilyen meglepő – Barabás Lajos műgyűjtő és fia Zoltán álmodták meg a Pozsonyi útra. Végül is egy szoba. Most éppen Kontor Enikő kerámiáinak és Nádor Tibor festményeinek közös tárlata látható. Tibor hívott persze a megnyitóra, de nem mentem. Viszont kíváncsi voltam milyen a hely. És jó.

Érdekes egy olyan helyen kiállítást látni, amit biztosan nem erre találtak ki. Nem sok tárgy vagy kép kell ahhoz, hogy kiállítás legyen. Inkább valami, ami ezt egységgé rendezi. Izgalmas lett – érdemes megnézni.

Egyébként a műgyűjtés is izgalmas – lehet. Mit, kitől, miért – biztos érdekes kérdéseket vet fel. Úgy, hogy ennek a gyűjteménynek egy-egy részét esetleg be is mutatja a galéria – az még izgalmasabb.

Az biztos, hogy a galéria alapítói nem csak bemutatni szeretnék a tárgyakat. Azt szeretnék, ha a közönség, a mű, a művész és a gyűjtők között elinduljon egy interakció – beszélgetés. És ez is jó. Úgyhogy, ha felhívod őket és bejelentkezel, és el is mész – készülj arra, hogy meg is fog valaki szólítani.

A jelenlegi kiállítás oldala: https://www.facebook.com/events/1542252576514418/?ref=newsfeed

A galéria oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083328159608

Érdekességként elárulom, hogy rengeteg neves kortárs keramikustól van – csak úgy – a sarokban, a polcon egy-egy darab a lakás más helyiségeiben. Ez a Barabás gyűjtemény egyik fő vonulata.

Balázs