hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Nagy popcorn menü

mozi, film, tévé

Macbeth a Pincében

Al-Farman Petra dramaturgot és Tóth András rendezőt kérdeztük a próbák felénél, mit jelent nekik a Macbeth a 21. században.

Tovább »

Szeretném egyszerűbben látni a világot

Jó dolog, mikor moziban megnézel egy filmet. Még jobb, mikor hatással van rád. De mikor azonosulni is tudsz a látottakkal, na az az igazán különleges élmény. Így jártam én a szeptember végén bemutatott A szerelem természete c. filmmel.

Tovább »

Húsleves a léleknek

Dr. Illés Krisztinával, a „Lepketánc” trilógia, valamint a „A Varjú ikrek története – Mese gyerekeknek és felnőtteknek” kötetek szerzőjével beszélgettem nemrégiben és nagyon jól éreztem magam a társaságában. Krisztina mesélt a gyerekkoráról, a munkásságáról és magáról az életről. Sokat tanulhat tőle az ember, akár csak a jellemét tekintve is, mert energia, pozitivitás és szeretet sugárzik belőle. A beszélgetésünk során sok „miért” típusú kérdés fogalmazódott meg bennem. Választ kerestem és úgy gondolom, meg is kaptam őket.

Tovább »

Robocop

A 1987-ben készült “RoboCop” egy amerikai sci-fi akciófilm, amelyet Paul Verhoeven rendezett és Peter Weller játszotta a főszerepet. A történet a jövőbeli Detroitban játszódik, ahol a bűnözés aránya rekordmagasságban van, és a rendőrség magánszervezetek irányítása alá került.

Tovább »

Rocky

“Rocky” egy 1976-ban készült Sylvester Stallone által játszott főszerepel. A film története
Rocky Balboa-ról szól, aki amatőr bokszolóként él Philadelphia külvárosában, és álmodik
arról, hogy egyszer világbajnok lesz.

Tovább »