hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Mozart és Britney Spears

zene

Sose hagyd abba!

Lévai Márton. Az elmúlt évek összes szabadidejét az őszinte dal-szerzésnek szentelte. Ez számára azt jelenti, hogy csak abból indul ki, és csak ezt fogalmazza meg, ami benne legbelül lakozik. Terápiás folyamat is ezeknek a daloknak a megírása, valamint jó módszer a feszültség levezetésére. Ezekből leggyakrabban nem túl populáris dalok születnek, sőt sokszor nyomasztó, elsőre talán durva dalok, de hiszi, hogy arra, aki hallgatja mégis hasonlóan jó hatással lehetnek.

Tovább »

Aki mindenkit megénekeltet bárhol, bármikor

Thurnay Balázs a Waldorf iskolák legendás zenetanára. Ő honosította meg a szólóesteket a hazai Waldorf pedagógiában. Az ének-zene oktatásról kérdeztük, miután a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium jelenlegi 12. évfolyamának kórusa és a Staccato énekegyüttes adott közös koncertet a Skót Misszió templomában.

Tovább »

András árad és áramlik

Laár András könyv jelenik meg – magáról ír benne, élete különböző részeiről. Mindig arra vagyunk kíváncsiak, mi volt a legjobb élmény a könyv írása kapcsán.

Tovább »

Sándor és a meghaladó tudás

Petrovity Sándor, zenész, ezt lehet nála tanulni is, rengeteg formáció tagja jelenleg is, és volt is, ezekből a legismertebb az ef. Zámbó Happy Dead Band. Szentendrei ortodox szerb családi gyökereit Csöpel Láma tanításai teszik teljessé. Aranykalászos gazda, közben a Szentendrei Meteors Darts Club motorja.

Tovább »