hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Darázs

A szeptember 30-i bemutatót követően még két alkalommal Budapesten.

A hatalommal való visszaélés a 21. század egyik feszült kérdése. Társadalmilag, egyénileg – az etika kérdését feszegeti. Úgy visszaélni a hatalommal, ha az elszenvedő nem tud ellene mit tenni – az már abúzus. Az már büntetőjogi kategória. Perek, eljárások vannak. Társadalmi szervezetek is, akik ezzel foglalkoznak, segítve az áldozatokat. Mégis sejthető, hogy az esetek többsége még mindig rejtve marad.

Mi történik az áldozatokkal? Hogy dolgozzák fel? Rögtön, akár másnak visszaadva az őket ért támadásokat, vagy évekig csendben cipelve a terhet? Megszokottá válik egy ilyen hatás, annyira akár, hogy hasonló helyzeteket teremt magának az áldozat? Egy bántalmazó szülő után egy bántalmazó társkapcsolat az normális? Egy bántalmazott helyzetből lehet-e valaha egy normális élet?

A Darázs nem választ ad. A Darázs szembesít, hogy van ilyen.

Van olyan, hogy gyermekkori trauma. Van, hogy a traumát átélő csak az iskolában tudja kiadni a feszültségét. Ha egy valakire zúdítja – az bullying. Egy másik trauma.

Kész a szocio-triller, amit a Darázs egy krimibe ágyaz.

Morgan Lloyd Malcolm darabját Ördög Tamás rendezte – kínosan feszültté. Kiss-Végh Emőke és Sodró Eliza pedig végig tartják ezt a feszültséget.

Jó utána sétálni kicsit.

Bemutató: szeptember 30. Kristály Színtér
Október 1., október 13.
Az előadás összesen 3 alkalommal látható Budapesten.

https://kristalyszinter.jegy.hu/

Balázs