hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Fischer Balázs – The Red Door

Kiállítás-e egy kiállítás?

Fischer Balázs jó festő. A kiállítás képei érdekesen mutatják, hol tart ebben a képes sorozatban. Sőt láthatjuk, hogy válik egy látvány egyre egyszerűbbé – „absztrakttá”.

Meggyőződésem, hogy a kiállítás akkor válik kiállítássá, amikor az ott jelenlévő művek egy új „képet” alkotnak. Tehát az adott térben egy új izgalmas és egységes látvány jön össze – attól, ahogy a kiállítás megrendezésre került.

Az is kérdéses a 21. században, hogy miért állít ki egy művész. A kiállítások már nem elsődleges kapcsolódást jelentenek a nézőkkel-vásárlókkal. A karácsony előtti időszakban biztos van értékesítési célja is. Miközben a kiállítás célja a művész szempontjából az, hogy láthatja hol tart éppen – a képei hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Ebből a kiállításból – szerintem – hiányzik a rendezői szándék. Nem jön létre kapcsolat a képek összessége között. Miközben egyes képek között igen. Talán az a jó kifejezés, hogy ez egy nem jól megrendezett kiállítás. Úgy néztem, 5-6 képpel több lóg a falakon, mint amit ezekből a képekből elbír ez a tér.

Ha az Astoria felé jársz, érdemes elsétálni a Szentkirályi 13-ba megnézni, mert tényleg szép képeket találhatsz.

A kiállítás eseménye: https://www.facebook.com/events/1048064849717072/?ref=newsfeed

Balázs