hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Nagy popcorn menü

mozi, film, tévé

Húsleves a léleknek

Dr. Illés Krisztinával, a „Lepketánc” trilógia, valamint a „A Varjú ikrek története – Mese gyerekeknek és felnőtteknek” kötetek szerzőjével beszélgettem nemrégiben és nagyon jól éreztem magam a társaságában. Krisztina mesélt a gyerekkoráról, a munkásságáról és magáról az életről. Sokat tanulhat tőle az ember, akár csak a jellemét tekintve is, mert energia, pozitivitás és szeretet sugárzik belőle. A beszélgetésünk során sok „miért” típusú kérdés fogalmazódott meg bennem. Választ kerestem és úgy gondolom, meg is kaptam őket.

Tovább »

Robocop

A 1987-ben készült “RoboCop” egy amerikai sci-fi akciófilm, amelyet Paul Verhoeven rendezett és Peter Weller játszotta a főszerepet. A történet a jövőbeli Detroitban játszódik, ahol a bűnözés aránya rekordmagasságban van, és a rendőrség magánszervezetek irányítása alá került.

Tovább »

Rocky

“Rocky” egy 1976-ban készült Sylvester Stallone által játszott főszerepel. A film története
Rocky Balboa-ról szól, aki amatőr bokszolóként él Philadelphia külvárosában, és álmodik
arról, hogy egyszer világbajnok lesz.

Tovább »

LBJ

“LBJ” címmel 2016-ban bemutatott amerikai életrajzi dráma, amely Lyndon B. Johnson 36. amerikai elnök életének és politikai karrierjének egy szakaszát dolgozza fel.
A filmet Rob Reiner rendezte, Woody Harrelson játszotta a főszerepet, Johnson elnököt alakítva. A filmben bemutatják Johnson az alelnöki szerepét a Kennedy-kormányban, majd az elnöki tisztségre való átmenetét a Kennedy meggyilkolása után. A filmben feltűnik továbbá Bill Pullman, Richard Jenkins, és Jennifer Jason Leigh.

Tovább »

Quiz Show

A Quiz Show egy 1994-es amerikai filmdráma, amit Robert Redford rendezett. A film a 1950-es évek Amerikájában játszódik, és az NBC televíziós csatorna Quiz Show nevű vetélkedőjének valós történetét dolgozza fel.

Tovább »

Pearl Harbor – Égi háború

A Pearl Harbor – Égi háború (eredeti címén: Pearl Harbor) egy 2001-es amerikai háborús romantikus filmdráma, melyet Michael Bay rendezett, a forgatókönyvet Randall Wallace írta. A főszerepekben Ben Affleck, Josh Hartnett, és Kate Beckinsale láthatók. A történet a 1941-es Pearl Harbor-i támadásra és annak hatására összpontosít, ahol a japán haditengerészet meglepetésszerű támadást indított az amerikai haditengerészet ellen, ami az Egyesült Államok második világháborúba történő belépéséhez vezetett.

Tovább »