hajnali_hármas-removebg-preview

a kultúra élmény

Gutenberg e-bookja

irodalom

A zen gyakorlása – Üres harang

Kenéz Lászlónak jelent meg könyve a sakuhacsi, a japán bambuszfuvola tanulásának és gyakorlásának segítésére. A könyv nem technikai, hanem szellemi támaszt szeretne nyújtani azoknak, akik ehhez a hangszerhez köthetően gyakorolják a zent.

Tovább »

Soma nem beszélt

Könyvbemutatón voltunk – ez így nem nagy szám. Ez egy tanárunk kutyájának a könyvbemutatója volt – azért ez már az. Majtényi Lászlóval mindig jó találkozni, most Somát is láthattuk. Ráadásul ott volt a hajnali hármas teljes stábja – ami mindig izgalmas.

Tovább »

IX. Viktória háborúja

Egyszer minden véget ér. Jobb, ha ez csendben történik, az idő múlásával, így nem fáj annyira. Az élet viszont rohan, nem lehet lelassítani.

Tovább »

VIII. Újra és újra

A közönség korcsolya időtartama 3 óra. Mi körülbelül a felénél tartottunk amikor megjelent Viki. Idén kezdett nálunk a suliban, nem nagyon voltak barátai, nehezen ment neki a beilleszkedés és én segítettem neki. Nem lettünk legjobb barátok, de azért gyakran beszélgettünk. Aranyos lánynak mondanám, de a flúgos szó is illik rá.

Tovább »

VII. Korcsolya

Az ember, évszázadokon keresztül gyűjtött a reflexet, és mindenféle érzékelést. Napjainkban gyártott filmek, olyan mély benyomást tudnak bennünk kelteni, hogy az akkor kapott ingerek is hatással vannak ránk, szinte befolyásolni tudnak minket. Ennek köszönhetően, néha túl gondoljuk a való világot.

Tovább »